SVEIKATIADOS IŠŠŪKIS – grūdiniai produktai yra sveikatai palankios mitybos pagrindas

Raseinių r. Betygalos Maironio gimnazijos mokiniams sveikatinimo programos grupė sukvietė į Sveikatiados iššūkio – „Grūdiniai produktai yra sveikatai palankios  mitybos pagrindas“ pristatymą. Sveikatinimo grupės vadovė Ingrida Račickienė priminė, kad kiekvienas yra girdėjęs, kad pilno grūdo produktus rinktis sveikiau. Ji pakvietė pažiūrėti filmuką ir sužinoti, kodėl pilno grūdo produktai yra sveikesni. Renginio metu buvo demonstruojamas filmas, kurį pasiūlė „Sveikatiados“ projekto koordinatorė Laura Blaževičiūtė.
Gimnazijos septintos klasės mokinės Donata Baltrušaitytė ir Kamilė Stankūnaitė,
vadovaujamos mokytojos Zinaidos Lukošiūnienės, trumpai papasakojo, kad grūdai yra svarbi sveikos mitybos dalis. Jie suteikia daug energijos, skaidulų, vitaminų, mineralų, augalinių maistinių medžiagų. Jos pabrėžė, kad ruginius ir miežinius grūdus perdirba į maisto produktus. Miežius, perlines kruopas, ruginius pasijotus miltus, ruginius sijotus miltus, pilno grūdo ruginius miltus atiduoda į gamybą ir prekybą. Maltų grūdų produktai yra miltai. Miltai naudojami gaminant miltinius gaminius. Miltai turi daug angliavandenių, ypač – krakmolo. Antros klasės mokiniai atliko bandymą-stebėjimą ir įsitikino, kad miltai turi labai daug krakmolo, šiek tiek baltymų, cukraus, ląstelienos.
Renginio vedėjos pateikė klausimus, o teisingai atsakiusiems buvo įteiktos dovanėles. Visus, dalyvavusius iššūkyje, spragėsiais, pilno grūdo duonele ir grikių trapučiais vaišino mokytoja Ingrida su mokinėmis Donata ir Kamile. Už grikių trapučius dėkojame logopedei Redai Lukoševičienei.
Ingrida Račickienė, sveikatinimo grupės vadovė, kvietė: „Iššūkį priimkime visi drauge!

Ingrida Račickienė, sveikatinimo grupės vadovė





Comments are closed.